9 badkamertrends voor 2018

Het afgelopen jaar zagen we dat Scandinavië een dominante invloed had in onze badkamers, daar komt nu verandering in. De badkamertrends voor 2018 laten namelijk zien dat de badkamer functioneel, comfortabel maar ook duurzaam moet zijn. In dit artikel leest u over 9 verschillende trends die deze eisen gemakkelijk met elkaar combineren. 

Nisjes

Wanneer u weinig ruimte in uw badkamer heeft, zult u blij zijn met deze oplossing. Kleine nisjes passen namelijk ook in 2018 prima in uw badkamer. Ze zien er niet alleen stijlvol uit maar creëren tevens ook een opslagruimte voor uw shampoo of douchegel, geen enkel kasje nodig dus!

Naadloze doucheruimte

We kennen ze allemaal: douches met een lage instap. Naast dat deze douches erg praktisch zijn (omdat de toegang voor de douche wordt vereenvoudigd), passen ze zowel in een moderne als klassieke inrichting. Er zijn geen kieren of randen en de vloeren en wanden lopen netjes in elkaar over. 

Waterbesparende kranen

Iedere maand krijgen we de gevolgen van de klimaatverandering weer onder ogen te zien. Duurzaamheid is daarom nog steeds een belangrijk punt in de badkamer. De beste en makkelijkste manier is om waterbesparend kranen en douchekoppen te installeren. Naast dat ze een bijdrage leveren aan het milieu zijn ze ook gewoon erg chic en praktisch. 

Vintage meubels

Erg hip de laatste tijd: vintage stijl badkamers. Klassieke leidingen, hout, muurkleuren en bijpassende decoratie doen al veel wonderen. 

Geglazuurde tegels

Geglazuurde tegels, verkrijgbaar in allerlei kleuren en afwerkingen, combineren perfect met moderne of klassieke elementen in uw badkamer. 

Waterdicht behang

Behang in een badkamer? Jazeker. Het is belangrijk dat het behang geschikt is voor natte ruimtes en dat zelfs enkele druppels water het niet kunnen schaden.  

Ingebouwde kasten maken

Ingebouwde kasten maken een perfecte integratie mogelijk van meubels in de badkamer. Afhankelijk van de structuur van uw badkamer bieden ingebouwde meubels veel opbergruimte. 

Marmer

Badkamer en marmer; het zijn nog net geen synoniemen. Marmer raakt daarom ook nooit uit de mode. Of het nu om een moderne of klassieke badkamer gaat, het gesteente blijft populair en kan daarom ook gemakkelijk worden gecombineerd. 

Badkamer als woonkamer

Tot slot: wie zijn of haar badkamer zeer op prijs stelt zal dit al doen. Dankzij de selectie van de juiste materialen en meubels voor de badkamer verandert de badkamer in een woonkamer. Iets waardoor u hier vervolgens ook meer zal doorbrengen. 

Bent u toe aan een nieuwe badkamer dit nieuwe jaar? Feenstra en Van Goor helpt u hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via 075 – 642 631 of maak gebruik van ons contactformulier. 

Terug naar overzicht