Bad kiezen

Het bad is de fijnste plekje in huis waar u volledig tot rust kunt komen. Welk bad past het beste bij uw situatie? De keuze in soort bad wordt bepaald door de wensen en mogelijkheden die u heeft. Er bestaan enorm veel soorten baden en er kan er vaak meer dan gedacht wordt.

Soorten baden

Het meest voorkomende model is het ligbad. Maar er zijn nog veel meer modellen te verkrijgen.

Ligbad

In en standaard ligbad kunt u met de benen gestrekt onderuit liggen in het warme water. De baden zijn in verschillende lengtes te verkrijgen. Standaard ligbedden zijn verkrijgbaar in een grote variatie aan vormen en maten. Ook in de diepte kunnen ligbaden enorm verschillen met elkaar. Er zijn ligbaden te verkrijgen van 45 cm diep tot wel 80 cm diep.

Duobad

Houdt u ervan om samen met uw partner in bad te liggen? Dan is het duobad misschien wel de beste optie. Dankzij het ruime model is het goed mogelijk om met zijn tweeën comfortabel in het bad te zitten/liggen. Aan de korte kanten zit geen plug zodat niemand in de rug geprikt wordt. Voor een duobad heeft u wel wat meer ruimte nodig dan voor bijvoorbeeld een ligbad.

Zitbad

Voor woningen met een kleinere badkamer is het zitbad misschien wel de beste optie. Er kan in zitbaden niet gelegen worden, maar het is perfect voor kinderen. Er zijn zowel vrijstaande als ingebouwde zitbaden te verkrijgen.

Douchebad

U kunt natuurlijk ook kiezen voor de praktische oplossing. Door het bad met de douche te combineren bespaart u zeeën van ruimte. Er zijn tegenwoordig enorm handige modellen verkrijgbaar waarin u zich in een normaal ligbad waant.

Instapbad

Bent u slechter te been? Kies dan voor een instapbad. U kunt kiezen voor een instapbad of instapdouche. De meeste instapbaden zijn goed te gebruiken als instapdouche. U kunt het bad instappen via een opening in de badrand.

Meer weten?

Wij van Feenstra en Van Goor hebben jaren ervaring met het plaatsen van badkamers. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Neem contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of bel ons via 075 642 6318.

Terug naar overzicht