Badkamer met een schuine wand

In de badkamer wilt u alle vierkante meters zo functioneel mogelijk benutten. Dit kan worden belemmerd door een schuine wand. Bij Feenstra en Van Goor vinden we dat een schuine wand geen probleem hoeft te zijn en daarom hebben wij hier 4 oplossingen voor.

Dakkapel

Een dakkapel lijkt misschien meer vanzelfsprekend in een slaapkamer of op zolder, maar ook in de badkamer is dit een perfecte uitkomst. Het zorgt voor meer daglicht, is makkelijk te ventileren en het vergroot de badkamer. Door bijvoorbeeld te kiezen voor verluchtingsroosters of ingebouwde badkamer ventilatie voorkomt u schimmel. Wilt u de privacy in de badkamer bewaren maar wel een dakkapel toevoegen? Kies dan voor matterende raamstickers of een rolluik wat u kunt laten zakken.

Ruimte benutten

De ruimte onder een schuine wand, is ook ruimte. Wanneer een dakkapel geen optie is, kan deze ruimte evengoed benut worden. Plaats hier bijvoorbeeld een kast voor extra opbergruimte of mooie, robuuste houten planken voor uw handdoeken. Ook een bad of wc past vrijwel altijd onder een schuine wand en kan een mooi effect geven. Het kan zelfs een optie zijn om een op maat gemaakte douche te plaatsen, Feenstra en Van Goor denkt hierbij graag met u mee!

Bad in de vloer

We hebben het net al even benoemd, maar een bad is prima te combineren met een schuine wand. Eén van de mooiste opties is een bad in de vloer. Hierdoor is het bad laag en de schuine wand niet beperkend. Heeft u een raam in de schuine wand? Dan kunt u genieten van een warm bad onder de sterrenhemel. Wie wil dat nu niet?

De ruimte optisch vergroten

Een schuine wand maakt de badkamer kleiner en laat het kleiner aanvoelen. Door transparante aspecten terug te laten komen in de badkamer kunt u de badkamer optisch groter laten lijken. Dit kan bijvoorbeeld een doorzichtige douchewand zijn. Let ook op het kleurgebruik; lichtere kleuren geven een groter beeld en ogen fris. En ten slotte; de spiegels. Een spiegelwand vergroot de badkamer optisch, het kan het dubbele lijken van de daadwerkelijke ruimte.  

Wilt u nog meer tips voor de badkamer? Kom langs in onze showroom, Feenstra en Van Goor hebben adviseurs klaarstaan die graag met u mee denken en u voorzien van een passend advies. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of bellen naar 075 – 642 6318.

Terug naar overzicht