Badkamer renovatie

Het renoveren van een badkamer verloopt in veel gevallen stroever dan verwacht. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en de kosten vallen vaak hoger uit dan van te voren berekend. Daarom raden wij aan om een heldere planning te maken en de renovatie van de voren goed voor te bereiden.  


Net als bij ieder andere renovatie is het bij een badkamerrenovatie essentieel om te weten wat het resultaat moet zijn voordat u begint met het slopen van de badkamer. Wij hebben een paar belangrijke tips opgesteld om rekening mee te houden.

Goede ventilatie

De badkamer is een ideale locatie voor schimmel om te groeien door de hoge luchtvochtigheid en schommelingen in temperaturen. Als warme lucht in aanraking komt met de koude muren en plafond van de badkamer ontstaat er condens. In een ruimte die niet goed wordt geventileerd kan condens op termijn schimmel veroorzaken. Daarom is een mechanische ventilatie in de badkamer sterk aan te raden. Een open raam of afvoerrooster is meestal niet voldoende voor een goede ventilatie.

Leidingen controleren

Controleer de leidingen goed op verstoppingen en lekkages. Lekkages komen het meest voor in de badkamer. Om lekkages op te sporen en te verhelpen kunt u het beste een installatiebedrijf inhuren. Binnen een aantal uur hebben zij meestal de bron van een eventuele lekkage achterhaald en kan deze verholpen worden.

Kies sanitair met een langere levensduur
Doe het in één keer goed. Bij het uitzoeken van nieuw sanitair kijkt u natuurlijk naar de uitstraling, gebruiksgemak en kosten. De slimme verbouwer houdt ook rekening met de levensduur van het materiaal. 

Praktische indeling

Puzzel met de indeling. Teken een plattegrond op schaal en bepaal wat voor indeling ideaal is voor uw wensen. De afmetingen van douches, wastafels en ander badkamer sanitair zijn vaak standaard. Een aantal afmetingen:

Toilet
90 cm breed, 130 cm diep

Vierkante douche 
80 cm x 80 cm tot 100 x 100 cm

Bad 
Van 170 cm x 70 cm tot 190 cm x 90 cm

Enkele wastafel
80 – 90 cm breed, 60 cm diep

Wilt u meer weten of zoekt u specialisten om de verbouwing van uw badkamer uit te voeren? Feenstra en Van Goor helpt u graag. Neem contact met ons op via 075 642 6318 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht