Douchebakken: inbouw of opbouw

Douchebakken kunnen we verdelen in twee soorten: inbouw en opbouw douchebak. De opbouw douchebak kan vrijwel overal in de badkamer worden geplaatst, verwijderd of aangepast. De inbouw douchebak wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in de badkamervloer geplaatst.

Tegenwoordig wordt er het meest gebruik gemaakt van de inbouw douchebak. Dit is qua afwerking de mooiste optie. Maar de opbouw douchebak heeft zich de afgelopen jaren ook ontwikkeld en is in steeds meer vormen en materialen verkrijgbaar.

Diverse soorten douchebakken

Een douchebak kan een badkamer transformeren en een extra dimensie geven. Door een andere kleur of een ander materiaal te gebruiken voor de douchebak wordt de douche sprekend en opvallend. Er bestaan diverse soorten douchebakken die kunnen worden geplaatst in de badkamer:

  • Hout: dit zien we vooral terugkomen in de Scandinavische badkamers. Zodra hout geïmpregneerd is, kan het worden ingezet in de badkamer. Zo ook als prachtige douchebak.
  • Wanneer de tegels in de douchebak hetzelfde zijn als de rest van de badkamer heerst er een eenheid en rust in de badkamer. Voornamelijk aardetinten kunnen rust bieden.
  • Een douchebak die is ingebouwd en waarbij de tegelvloer is doorgetrokken, is geschikt voor senioren en mensen die slecht ter been zijn. Zo hoeven zij geen drempel over.
  • Ook een inloopdouche is geschikt voor senioren. Bij een inloopdouche is het mooi als de vloertegels doorlopen in de douchebak. Hierdoor lijkt de badkamer extra ruimtelijk.
  • Natuursteen zien we steeds vaker terugkomen in de badkamer en is ook zeer geschikt als douchebak. Kies voor één grote steen dat het hele doucheoppervlak beslaat. Deze tegel kan netjes worden verzonken in de vloer en worden weggewerkt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van douchebakken? Feenstra en van Goor denkt graag met u mee. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 642 6318.

Terug naar overzicht