Een thermostaatkraan geeft u altijd dezelfde temperatuur

Een thermostaatkraan zorgt ervoor dat het water altijd dezelfde druk en temperatuur heeft. Met een temperatuurblokkering op 38 graden kunt u (of uw kind) de watertemperatuur niet zomaar verhogen. De kans op verbranding wordt hierdoor sterk verkleind.

Door de knop van de temperatuurblokkering in te drukken kan de temperatuur van het water verhoogd worden. Vergeet nooit de temperatuurknop terug te draaien naar 38 graden, zodat de begrenzer weer in zijn slot valt. Zo kan niemand zich verbranden, wanneer de kraan (per ongeluk) wordt aangezet.

Test altijd de watertemperatuur met hand, elleboog of badthermometer voordat uw kind in bad of onder de douche gaat, ook als uw kind oud genoeg is om zelf in bad te stappen. De thermostaatkraan kan na een tijdje minder goed werken door kalk of verontreiniging door bijvoorbeeld zeepresten. Maak de thermostaatkraan daarom regelmatig schoon en kalkvrij.

Hou er rekening mee dat een thermostaatkraan zelf wel heet kan worden. Zorg daarom dat uw kind niet bij de kraan kan of dat deze afgeschermd wordt met een badkraanbeschermer. Sommige typen thermostaatkranen hebben een 'cool-touch'. De buitenkant van de kraan wordt dan nooit warmer dan de ingestelde watertemperatuur. Een kind kan dan gerust de kraan vastpakken zonder vervelende gevolgen.

Naast thermostaatkranen zijn er ook één-hendel-mengkranen te koop. Hiermee kunt u de maximale uitstroomtemperatuur van het water instellen.

Terug naar overzicht