Een veilige badkamer

Bij een nieuwe badkamer denken we vaak aan ‘mooi’, en ‘schoon’. Maar vooral het veiligheidsgedeelte is heel belangrijk. U wilt graag zo lang mogelijk genieten van uw nieuwe badkamer. Maar we worden iedere dag ouder en ook voor kinderen is veiligheid een prioriteit. Een veilige badkamer hoeft geen invloed te hebben op het design. Feenstra & van Goor heeft mooie, slimme aanpassingen die aansluiten op uw wensen en behoeften.

Nu en in de toekomst

De ‘toekomst’ lijkt ver weg maar dit is wel een belangrijk aandachtspunt bij het vernieuwen van de badkamer. Bijvoorbeeld het idee van een ruime douche: nu doucht u ruim en geniet u van vrijheid en comfort tijdens het douchen. In de toekomst heeft u ruimte voor aanpassingen zoals een inklapbare douchestoel en heeft u voldoende ruimte wanneer u iemand helpt tijdens het douchen.

Tips voor een veilige badkamer

  • Voorkom gladheid door een antislip coating toe te voegen op de tegel. De combinatie van water en zeep kan gladheid veroorzaken en dankzij deze coating kunt u uitglijden voorkomen.
  • Let tijdens het ontwerpen van de nieuwe badkamer op de uitwendige hoeken. Vooral gezinnen met kinderen kiezen vaker voor ronde hoeken om stoten te voorkomen.
  • Feenstra & van Goor zorgt ervoor dat nieuwe verlichting altijd dubbel geïsoleerd, goed geaard en waterdicht is.
  • Door een badmat aan te schaffen voorkomt u uitglijden in bad.
  • Vermijd bij het ontwerp hoge opstappen, dit kan een obstakel vormen. Een doucheruimte zonder hoogte verschil biedt meer comfort.
  • Zorg voor een goede ventilatie, wanneer het vocht blijft hangen krijgt u last van condens op spiegels en tegels. Daarnaast kan het vocht schimmel veroorzaken.
  • Kies voor een verstelbare douchekop; zo kunt u de douchkop naar eigen behoeften instellen.
  • Kies voor een thermostaatkraan, deze blijft op een vaste en veilige tempratuur en dit voorkomt ongevallen en brandwonden.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij staan u graag bij met waardevol advies. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en wij helpen u met het creëren van een stijlvolle, veilige badkamer!

Terug naar overzicht