Het belang van een veilige bad, douche of toiletruimte

Een sanitaire ruimte is een ruimte waar u graag geheel onbezorgd van wil genieten. Er zijn echter veel mensen die problemen ondervinden bij het binnenstappen van een vochtige douche, bad of toiletruimte. Dit hoeft echter helemaal niet en daar zijn simpele oplossingen voor. Door middel van vijf simpele tips kunt een paar gemakkelijke voorzorgsmaatregelen nemen die kunnen ervoor zorgen dat de kans op vallen zo klein mogelijk wordt gemaakt.

Anti-slip

Een ongeluk zit in een klein hoekje dus om vallen te voorkomen kunt u gebruikmaken van een anti-slip strip onder uw de badmat. Deze strip zorgt ervoor dat het plotseling glijden hiervan niet mogelijk is. Ook kunt u een gehele coating aan(laten)leggen, deze coating wordt op uw tegels, bad, douche of toiletruimte geplaatst waardoor u minder snel uitglijdt.  

Goede ventilatie

Het goed ventileren van uw badkamer of douche is ook een zeer belangrijk aspect om ongelukken te voorkomen. Wanneer u vergeet uw raam of ventilatie van uw badkamer te openen kan er schimmel ontstaan. Schimmel kan invloed hebben op uw gezondheid. Zorg daarom altijd dat wanneer u klaar bent met het gebruik van uw bad, douche of toiletruimte dat u uw raam en/of ventilatie opent. 

Wandgrepen

Voor extra houvast kunnen wandgrepen u meer veiligheid bieden. Het plaatsen van wandgrepen kan preventief werken wanneer u zich begeeft in uw bad, douche of toiletruimte en dreigt te vallen. Een wandgreep kan voor u net even de extra steun bieden bij het gebruiken van uw bad, douche of toiletruimte. 

Het plaatsen van een zwevende wastafel

Het plaatsen van een zwevende wastafel kan ervoor zorgen dat wanneer u ouder wordt en wellicht in een rolstoel terecht komt, gemakkelijk bij uw wastafel kunt. Het plaatsen van een zwevende wastafel biedt u in dat geval de bewegingsvrijheid en comfort waarnaar u later op zoek bent.  

Gelijke vloer

Ook een gelijke vloer is belangrijk. Bij het hoog moeten instappen voor uw douche of bad kunnen zich problemen voordoen. Om dit te voorkomen kunt u besluiten om uw badkamer geheel gelijkvloers te laten maken. Voordeel hiervan is dat dit vaak gemakkelijk en snel kan worden opgeleverd door een vakkundige zoals Feenstra en Van Goor.

Bent u wellicht op zoek of heeft u vragen over bovenstaande zaken? Dan bent u bij Feenstra en Van Goor aan het juiste adres. U kunt voor meer informatie met ons contact opnemen via het contactformulier of bellen naar: 075 - 642 6318.

Terug naar overzicht