Het oplossen van een verstopping in uw badkamer

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, staat u net lekker onder de douche en merkt u tot uw verbazing dat het water niet weg loopt, erg vervelend. Het kan zijn dat uw afvoer verstopt zit. Een verstopte afvoer kan veel overlast veroorzaken. Maar hoe kunt u deze verstopping nu oplossen?

Verstopping oplossen

De eerste eenvoudige manier om uw wastafel of doucheput te ontstoppen is met een rubberen ontstopper. U kent deze vast wel: de houten ontstopper met de roodkleurige rubberen kop. Zet de ontstopper op de afvoer en laat vervolgens water in de wasbak lopen. Ga langzaam op en neer met de ontstopper. U zult snel merken dat er vastzittende vuilresten naar het oppervlak komen. Is er sprake van een lichte verstopping? Dan is dit op deze manier snel opgelost. Is de verstopping nog niet verholpen kunt u kijken of het sifon het probleem is. Een sifon werkt als stankafsluiter en verzamelt vuil. De sifon is makkelijk los te draaien en schoon te maken. Let wel op dat u in dit geval even een emmertje of bakje onder zet. 

Helaas beschikt de afvoer van uw bad of douche niet altijd over een sifon. Gaat u dan op zoek naar een langwerpig voorwerp. Door een kledinghaak of speciale ijzeren veer door de leiding heen en weer te halen, kunt u het vuil dat verderop in de leiding zit verwijderen. Zorg er wel voor dat u na deze handeling nog even gebruik maakt van de ontstopper en vervolgens warm water.     Tot slot kunt u voor uw bad of douche afvoer nog gebruik maken van uw douchekop, zorg ervoor dat u deze op de afvoer zet. Lukt het nog steeds niet? Dan wordt het tijd om een specialist in te schakelen. 

Heeft u vragen over uw afvoer of verstopping? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 075 642 6318. 

Terug naar overzicht