Iedere druppel telt!

We zijn met zijn allen lekker milieubewust bezig. We scheiden ons afval en letten een beetje op ons stookgedrag. Maar we vergeten de kleine dingen waarmee we met een geringe investering nog minder energie en water kunnen verbruiken.

Bijvoorbeeld:

  • Regenwater opvangen, wist u dat voor het wassen van ramen en auto regenwater zelfs beter is dan kraanwater, omdat het minder kalk bevat: geen strepen dus!
  • Als u een condensdroger heeft, gebruik na het drogen van de was dan de volle tank met water voor bijvoorbeeld de planten water te geven.
  • Dat u voor nog geen 20 euro een hulpstuk tussen u hemelwaterafvoer plaatst om regenwater af te tappen.
  • Planten beter groeien van regenwater dan van kraanwater.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de Nederlandse huishoudens samen in 2006 ruim 800 miljoen kubieke meter leidingwater gebruikten. In 2011 was dat nog 783 miljoen kubieke meter. Het meeste water gaat door de wc of het doucheputje.

Meer dan 60% drinkwater besparen?
Gaat u verbouwen? Denk dan eens aan een grijswater systeem. Hiermee vangt u regenwater op in een groot buffervat onder uw huis of in de tuin. Door middel van een pomp wordt het water hieruit gehaald en gebruikt voor het spoelen van het toilet en voor uw wasmachine. Heeft u interesse dan kunnen wij u altijd helpen bij het bedenken en realiseren van een oplossing.

Terug naar overzicht