Lager energieverbruik door lager gewicht

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat een installatie met energiezuinige Low-H2O LT-radiatoren 5 tot 15% minder energie verbruikt dan een installatie met plaatstalen radiatoren. Omdat ze sneller de gewenste temperatuur bereikt, en omdat ze niet onnodig door verwarmt wanneer de optimale binnentemperatuur is bereikt. Minder verspilling dus.


Maximale warmte bij lage watertemperatuur (lt-radiatoren)

De snelste en best regelbare ltv-radiator
De high-tech koper/aluminium warmtewisselaar geeft zijn warmte onmiddellijk af aan de kamer. Zo kunt u ‘s morgens uw radiator gerust 20 minuten later aanzetten. Uw ketel moet dus minder lang opwarmen. Maar de Low-H2O radiator is ook veel sneller ingetoomd.

Schijnt de zon plots binnen? Staat de oven of vaatwasser aan? Zijn er meer mensen in huis? Dan stijgt de temperatuur aanzienlijk en reageert de thermostaat. Maar zware radiatoren blijven nog minimaal 20 minuten hun gebufferde, overtollige warmte afgeven waardoor de kamer te warm wordt. Low-H2O reageert meteen dankzij de lagere waterinhoud. Uw installatie blijft dus minder lang nutteloos door verwarmen.

Reactiesnelheid zichtbaar gemaakt
In het Jaga Experience Lab kunnen alle klimaattoestellen gemeten en vergeleken worden. Infraroodbeelden geven een duidelijk beeld van de thermische eigenschappen. Al na 2 minuten is de Low-H2O radiator volledig opgewarmd en is hij deze warmte in de kamer aan het verspreiden. Op de hier getoonde beelden, 4 minuten na de start van de opwarming, is duidelijk te zien dat bij de Low-H2O radiator zowel aanvoer- als retourleiding warm is. De retourleiding van de plaatstalen radiator is nog steeds koud, de radiator is nog warmte aan het accumuleren. Het zal duren tot na de 20ste minuut vooraleer hij zijn volle vermogen bereikt heeft.


Standaard Low-H2O radiator (zonder DBE) na 4 minuten.


Plaatstalen radiator na 4 minuten.

Met infrarood foto's is duidelijk te zien dat Low-H2O radiatoren de kamer veel vlugger op temperatuur brengen. De Low-H2O radiator is volledig opgewarmd, bij de plaatstalen radiator is de retourleiding nog steeds koud en wordt er nog geen warmte afgegeven. Test uitgevoerd door het Britse BRE (Building Research Establishment) en in het Jaga Experience Lab.

Wilt u meer informatie over deze radiatoren? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht