Meer licht in de badkamer

In veel badkamers ontbreekt 1 ding: daglicht. Het is natuurlijk na te bootsen door middel van verlichting, maar niets tipt aan het heldere daglicht. In deze blog hebben wij een paar handige tips voor meer daglicht in uw badkamer, zodat de badkamer een heerlijke plek wordt waar u tot uzelf kunt komen.  

Dakramen & lichtkoepel

’s Morgens onder de douche springen en rustig wakker worden in het daglicht? Dit kan al eenvoudig door het plaatsen van dakramen of een lichtkoepel. Deze geeft niet alleen de toegevoegde waarde van daglicht, maar voorkomt ook nog eens schimmel door de extra ventilatie. Door al het daglicht is het zelfs mogelijk om planten toe te voegen. Planten voegen kleur toe en kunnen daardoor een geheel witte badkamer doen opleven. Bovendien zijn planten goed voor de gezondheid.

Glazen wand

Is er in uw badkamer geen mogelijkheid tot een raam of lichtkoepel? Misschien is een lichtspot iets voor u. Grenst u badkamer aan een ruimte waar wel veel licht naar binnen valt? Dan kan een doorkijkje de oplossing zijn. Door een wand van glas toe te voegen profiteer u van het licht uit de kamer naast u. Tip: matglas laat iets minder licht door maar geeft u wel veel privacy.

Indirecte verlichting

Is er in uw badkamer geen mogelijkheid tot een raam of lichtkoepel, en zelfs niet tot een doorkijkje? Ga dan over op een goed lichtplan. Omdat de badkamer een plek van ontspanning is, kunt u kiezen voor indirecte verlichting. Dit houdt in dat de verlichting niet rechtstreeks naar beneden schijnt, maar op de muren wordt gericht.

De basis

Wit wordt vaak gezien als een neutrale, mooie basis. Maar wit is vooral heel praktisch in een badkamer zonder ramen. Wit laat een ruimte helder en ruimer lijken. Bent u bang dat het allemaal te wit wordt, kleed de badkamer dan aan met een mooie badmat en voeg planten toe. U hoeft niet meteen een heel oerwoud neer te zetten. Wanneer u een kleine badkamer heeft kan een mooie kamer plant of een kleine verzameling vetplantjes al verschil maken. Zet de planten bij elkaar voor een rustige uitstraling.

Spiegels zijn de key

Al het licht wordt in spiegels ge-weerkaatst, dit is dus een uitstekende manier om een donkere badkamer lichter te maken en gelijker tijd meer ruimte te illusioneren. Kies bijvoorbeeld voor grote spiegels boven de wasbak en een grote spiegel aan de wand. Tip: voorkom beslagen spiegels door verwarmde spiegels aan te schaffen!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van licht in uw badkamer? Feenstra en van Goor denkt graag met u mee. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 642 6318.

Terug naar overzicht