Soorten douchecabines

Er is veel keuze in douchecabines. De keuze die u maakt wordt mede bepaalt door de grootte en het type van de douchecabine. Ten eerste is het van belang om het soort glas mee te nemen in de beslissing. U kunt kiezen uit glassoorten als veiligheidsglas, rookglas, glas met anti-klak coating en melkglas. Elk glassoort heeft haar eigen eigenschappen en het is zeker de moeite waard om uzelf te verdiepen in wat deze eigenschappen zijn om erachter te komen wat goed bij uw badkamer past. Daarnaast bestaan er verschillende soorten douchecabines waar u uit kunt kiezen. Wij hebben een aantal op een rijtje gezet.

Scharnierdeuren

De kans is groot dat u momenteel scharnierdeuren in uw douchecabine heeft hangen. De kracht van deze douchedeuren is de eenvoud. De deuren kunnen links, rechts of in het midden draaien en het scharniertype wordt bepaalt door de opstelling en vorm van de badkamer.

Kwartronde douchcabine

Heeft u niet zoveel ruimte of staat uw douche in een hoek? Dan is een kwartronde douchecabine ideaal. Zeker voor kleine badkamers en suites is een kwartronde douchecabine met schuifdeuren de perfecte oplossing.

Profielloze douchecabines

Heeft u een moderne badkamer? Waarschijnlijk past een compacte en profielloze inloopdouche dan perfect bij uw situatie. Dankzij het minimalistische design is er veel lichtinval en voelt de douche open en luchtig aan.

Schuifdeuren

Het grote voordeel van schuifdeuren in de douchecabine is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Bijkomend voordeel is dat de schuifdeuren makkelijk te bedienen zijn en u hierdoor met gemak in en uit de douche stapt.

Hangende douchedeuren

Hangende douchedeuren zijn erg stijlvol en compact. Hierdoor is ook dit ontwerp ideaal voor de moderne badkamer, met een chromen handvat wordt het design helemaal af gemaakt.

Vouwdeuren

Wilt u ruimte besparen? Misschien zijn vouwdeuren dan wel de beste mogelijkheid voor in uw badkamer. De deuren schuiven als het ware als een harmonica in elkaar, daardoor is er minder ruimte nodig voor het openen.

Meer weten?

Bent u er nog niet uit wat voor soort douchecabines en douchedeuren u gaat kiezen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 075 642 6318.

Terug naar overzicht