Subsidie voor zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water dankzij het zonlicht. Dit water kan gebruikt worden als tapwater of voor de verwarming. Een zonneboiler is energiezuinig, verbruikt geen gas en stoot daardoor minder CO2 uit. Het is een duurzame investering en daarom wordt er voor sommige boilers subsidie vertrekt. Dit wordt de investeringssubsidie duurzame energie genoemd en wordt nog tot 2021 verstrekt.

Wanneer heb ik recht op de zonneboiler subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de zonneboiler voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van ten hoogste 200 m2.
  • De zonneboiler staat in Nederland, is nieuw, geïnstalleerd en in gebruik. Op het betaalbewijs staat uw naam.
  • De zonneboiler is een warm tapwatertoestel (in combinatie met een verwarmingstoestel) en is voorzien van een productkaart, etiket en technische documentatie.
  • De subsidie moet binnen zes maanden na aanschaf en installatie worden aangevraagd bij het ISDE. De zonneboiler moet er nog staan binnen het jaar na de datum van de subsidiebeslissing.
  • De zonneboiler staat op de lijst van de zonneboilers die in aanmerking komen voor de subsidie.

De overheid biedt deze subsidie aan omdat zij de duurzame manier voor het verwarmen van water willen stimuleren. Doordat er geen aardgassen worden gebruikt, wordt energie bespaard en CO2- uitstoot verminderd. De regeling van de subsidie is begonnen in 2016 en loopt nog tot 2021.

Wilt u meer weten over zonneboilers? Neem dan contact met ons op via 074 – 642 6318 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht