Veel gestelde vragen over vloerverwarming

Ook in het huis van 2018 mag vloerverwarming niet ontbreken. Vloerverwarming wordt steeds populairder. Vloerverwarming houdt uw vloer en huis warm en geeft een heerlijk behaaglijk gevoel. Toch zijn veel huishoudens nog niet over op vloerverwarming. Wij hebben een aantal veel gestelde vragen over vloerverwarming op een rijtje gezet.

1. Vloerverwarming geschikt onder parket?

Een veel gestelde vraag aan het adres van Feenstra en Van Goor is of parket en vloerverwarming samen gaan. Het antwoord is ja. We leven inmiddels leven in een tijd dat het  mogelijk is om vloerverwarming onder vrijwel alle vloerbedekkingen te plaatsen. Natuurlijk is het wel zo dat de ene vloerbedekking meer geschikt is voor vloerverwarming dan de andere. Zo wordt bij parket een maximum van 27 graden ingesteld om uitdroging van de vloer te voorkomen. Dit terwijl de maximum temperatuur van zo’n 33 graden kan worden gerealiseerd. 

2. Hoe onderhoud ik een vloerverwarming?

Onderhoud van vloerverwarming is bijna niet nodig. Echter adviseren wij wel dat als u een lange periode (jaren) geen gebruik heeft gemaakt van uw vloerverwarming dat het belangrijk is dat u een erkende installateur laat kijken naar de vloerverwarming. Hij of zij zal dan de installatie doorspoelen om alpenvorming tegen te gaan. 

3. Wat te doen bij een lek?

Natuurlijk kan een lek bij uw vloerverwarming wel eens voorkomen. Door lage temperaturen en lage watersnelheid kan er bij de vloerverwarmingsbuis een gaatje ontstaan. Zodra u denkt dat hier sprake van is kunt u het beste een specialist inschakelen. Hij of zij zal vervolgens met een perskoppeling als tussenstuk de buis repareren. 

4. Wat kost een vloerverwarming?

Misschien wel de belangrijkste veel gestelde vraag, want wat kost een vloerverwarming nou echt? Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen matten en infrezen. Matten zijn over het algemeen duurder dan het infrezen van de vloerverwarming. Maar net als bij het aanschaffen van een vloer zal de prijs van uw vloerverwarming voornamelijk afhangen van de oppervlakte van uw huis en welke ruimtes u wilt voorzien van vloerverwarming.

Heeft u vragen of wit u meer weten over vloerverwarming? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel: 075 642 6318. 

Terug naar overzicht