Warmte optimalisatie

In alle huizen is wel een Cv-installatie aanwezig dat zorgt voor de warmwater voorzieningen binnen het huis. Het warme water wordt voor een groot deel gebruikt voor de radiatoren die verschillende ruimtes op een gewenste temperatuur moeten krijgen. In veel huizen is dit niet goed geregeld en moet er lang gewacht worden op een warme radiator die vervolgens weer te warm wordt. Dit probleem valt terug te zien bij ongeveer 75% van de gebruikers, wat erg veel is.

Optimaliseren van de Cv-installatie

Met de huidige technieken die beschikbaar zijn, wordt het mogelijk gemaakt om snel inzicht te krijgen in het systeem van de Cv-installatie, leidingen en radiatoren. Op deze manier kan er snel geconstateerd worden of er punten zijn die de werking van deze installaties beperken.
Met deze informatie kan ervoor gezorgd worden dat uw Cv-installatie optimaal zal gaan werken. Hiervoor moeten de beperkingen verholpen worden en moet ervoor gezorgd worden dat uw radiatoren voorzien zijn van dezelfde doorstroom en temperatuur van het warme water.

Wat levert deze optimalisatie op?

Door deze optimalisatie zal u besparen op het gasverbruik in uw huis. Er is hier een reductie te behalen van 10% tot 15%. Dit is natuurlijk afhankelijk van het functioneren van uw huidige Cv-installatie. Als er veel water door de radiatoren stroomt, zal er veel gas nodig zijn om al dit water te verwarmen. Overigens zal uw investering snel terugverdiend zijn en bent u ook nog eens milieubewust bezig. Door de reductie op uw gasverbruik is uw Cv-installatie minder belastend voor het milieu.

Tip

Nog een tip voor het geval dat u handbediende radiatorafsluiters heeft: vervang deze voor radiatorthermostaten. Op deze manier kunt u erg efficiënt instellen hoe de radiator dient te functioneren. Deze thermostaat zorgt ervoor dat het mogelijk gemaakt wordt, om de hoeveelheid warm water af te stemmen op de behoefte van een bepaalde ruimte.

Wilt u meer weten over de optimalisatie van uw Cv-installatie of wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Feenstra & van Goor helpt u graag. Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel via 074 – 642 6318.

Terug naar overzicht