Wasmachine in de badkamer

Vaak is de badkamer de plek waar u uw gedragen kleren ui trekt. Het is dan ook logisch om een wasmachine in de badkamer neer te zetten. Maar hoe doet u dat? En wat mag er eigenlijk? Badkamers zijn vrij klein, dan neemt een grote wasmachine al snel veel ruimte in beslag.

Mag een wasmachine wel in de badkamer?

Veel mensen denken dat het verboden is om een wasmachine in de badkamer te plaatsen. Dat is het niet, er zijn wel regels. Zo moet de wasmachine gemonteerd zijn in zone 2 met een trekschakelaar. Door dit te doen is de wasmachine op een veilige manier aangesloten op het stopcontact. Dit verkleint het risico dat iemand gevaar loopt tijdens het douchen terwijl de wasmachine aan staat.

Een wasmachine uit het zicht in de badkamer plaatsen

Er zijn tal van creatieve ideeën bedacht die er voor zorgen dat de wasmachine in de badkamer niet opvalt, laat staan tot last is. We behandelen even kort een paar van de beste ideeën.

Inbouwen Door de wasmachine in te bouwen in een kast maakt u optimaal gebruik van de ruimte. Boven de kast waar de wasmachine in is gebouwd kunt u bijvoorbeeld het droogrek hangen. Overgebleven ruimte in de kast kan dienen als opslag voor handdoeken en washandjes. Zo heeft u altijd alles binnen handbereik.

Schuifdeuren Verstop de wasmachine achter schuifdeuren.  Schuifdeuren hebben geen draaicirkel en nemen daarom veel minder ruimte in beslag. U kunt kiezen voor getinte of semi-transparante glazen deuren voor een mooi effect.

Meer weten? Wilt u meer weten over alle mogelijkheden van en in de badkamer? Neem dan contact met ons op via contactformulier of bel naar 075 642 6318.

Terug naar overzicht