Renovatie 263 woningen

Locatie: Boerewagen, Speelwagen en Kerkewagen in Hoorn
In opdracht van: Intermaris

Maandag 10 oktober 2005 vierde Intermaris Woondiensten samen met haar bewoners de officiële start van de renovatie van de woningen aan ‘De Wagens’ in Hoorn.

Met een investering van elf miljoen euro maakt de woningcorporatie 263 woningen aan de Boerewagen, Speelwagen en Kerkewagen geschikt voor huisvesting van senioren. Intermaris verwacht eind 2006 klaar te zijn met de werkzaamheden.

De Hoornse woningcorporatie wil graag dat de bewoners van De Wagens zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Omdat de in 1975 gebouwde woningen daar niet geschikt voor zijn, gaat zij ze aanpakken. De renovatie is ingrijpend, omdat Intermaris ook de bouwkundige opzet van de complexen gaat aanpassen. Niet alleen de woningen, maar ook de algemene ruimten en de woonomgeving worden aangepakt. Alle werkzaamheden dragen bij aan een hoger wooncomfort. Bewoners kunnen er bovendien voor kiezen om tegen betaling extra aanpassingen aan de eigen woning aan te laten brengen, in bijvoorbeeld badkamer, keuken, hal of meterkast.

Hiermee komt Intermaris, die het complex in 2001 kocht van Achmea Vastgoed tegemoet aan de individuele woonwensen van haar bewoners. Intermaris doet er alles aan om de bewoners zo weinig mogelijk overlast te bezorgen. Bewoners hoeven in ieder geval hun woning niet te verlaten tijdens de werkzaamheden. En wie even van de werkzaamheden weg wil, kan speciaal terecht in het nabijgelegen Wijksteunpunt ‘De Omring’. Hier biedt Intermaris de bewoners een rustige plek. Om bewoners op de hoogte te houden organiseert Intermaris bijeenkomsten en stuurt ze regelmatig nieuwsbrieven aan de bewoners. Zo weten zij voortdurend wat de laatste stand van zaken is.

Vlak voor de Kerst 2006 zijn de woningen opgeleverd. We zijn dan ook trots om te mogen zeggen dat hebben we toch maar weer geflikt. We wensen alle bewoners dan ook veel woonplezier in de toekomst.

Terug naar overzicht
Renovatie 263 woningen